Ce este consultanta de optimizare de proces?
Serviciile de consultanță pentru îmbunătățirea proceselor HIPOGENIQ Consulting, utilizează standardele industriale de bună practică, inclusiv îmbunătățirea procesului de operare, îmbunătățirea continuă (CI), gandirea sistemică, îmbunătățirea proceselor de afaceri (BPI), managementul proceselor de afaceri (BPM) și tehnici Lean de eliminare a pierderilor si planificarea strategica. Abordările HIPOGENIQ Consulting de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor, precum și abordările de management al proiectelor ajută la susținerea și structurarea unui proiect de îmbunătățire a proceselor.

Aceste metodologii, combinate cu cartografierea de proces, flowcharting funcțional, o varietate de analize, precum și utilizarea de metrici de control și de control, oferă o metodă extrem de eficientă pentru îmbunătățirea proceselor în operațiuni sau de afaceri.

De ce as avea nevoie de consultanta ?

Sigur că îmbunătățirea continuă a proceselor interne se poate face și cu oameni din interior. Avantajul contractării unui consultant extern este că acesta are competențe specifice și beneficiul unei imagini proaspete din afară, mai puțin influențată de bias-uri datorate implicării emoționale sau repetitive. Un om din interior va veni repede cu niște răspunsuri, dar acestea pot veni din obișnuință de a lucra într-un anume mod, fără să aibă însă focus pe a înțelege de ce procesul arată într-un anume fel sau dacă se poate îmbunătății. Un consultant extern va pune întrebările care trebuie pentru a înțelege motivele pentru care unele activități se întâmplă într-un anume mod. Este posibil ca procesul să fi fost determinat de un anume context care nu mai este de actualitate. Va pot ajuta să înțelegeți noul context, să analizați alternative și să luați decizii. Poate și mai important, să implementati aceste decizii în organizație și să măsurați efectele în timp asupra eficienței și eficacității.

HIPOGENIQ Consulting vă ajută să aduceți afacerea la nivelul următor.

Cum ma impacteaza?

Prin implementarea unor îmbunătățiri de proces integrate, eficiente și flexibile clienții HIPOGENIQ Consulting se vor putea adapta rapid la schimbările pieței, vor putea reduce întârzierile și îmbunătăți satisfacția clienților.
Efectele secundare sunt de constientizare si validare a proceselor existente, interconectarile departamentale, traseele informationale in organizatie, resursele existente si utilizarea acestora. Scopul nostru este să ajungeți la eficiență și eficacitate operațională.
Eficacitatea reprezintă calitatea rezultatelor acțiunilor îndeplinite de către angajați și manageri. De multe ori, companiile măsoară eficacitatea prin efectuarea unei analize de performanță. Eficacitatea forței de muncă are un impact enorm asupra calității produsului sau serviciului unei companii, ceea ce, adesea, dictează reputația companiei și satisfacția clienților.
Eficiența la locul de muncă reprezintă timpul necesar pentru îndeplinirea unei activități. Angajații și managerii eficienți îndeplinesc sarcinile în cel mai scurt timp posibil, cu cele mai mici resurse posibile, folosind anumite strategii de reducere a timpului. Eficiența crește productivitatea și economisește timp și bani.

Cum se intampla?

Optimizarea proceselor se face trecând impreună prin urmatorii pasi :

  • Definirea procesului (cum este el acum)
  • Măsurarea performanței procesului (KPI baseline)
  • Stabilizarea procesului (cât e de repetabil, care sunt variațiile și cauzele principale)
  • Îmbunătățirea procesului (analiză de alternative și decizie)
  • Noul proces e implementat și funcționează (indicatori, management și leadership)

 

Toate acestea se desfasoara impreuna cu clientii nostri sub forma de brainstorming, interviuri, observare, workshop-uri, modelare vizuală.

Cum stiu ca are efecte pozitive?

Răspunsul este simplu – măsurând continuu, urmărind trenduri relativ la un prag inițial determinat și îmbunătățind/ înlocuind permanent indicatorii cu cei relevanți.

Dar ce este de măsurat?

Eficacitatea este relația dintre rezultatele așteptate și rezultatele obținute: cel mai bun mod de a face acest lucru este = obținerea rezultatelor așteptate. Eficiența este relația dintre rezultatele obținute și resursele utilizate = făcând lucrurile cel mai bun mod prin utilizarea celui mai mic număr de resurse. Putem spune că eficiența trebuie să fie eficientă folosind un minim de resurse.
Intre indicatorii specifici pot fi: Indicatori de eficiență, Indicatori de eficacitate, Indicatori de capacitate, Indicatori de productivitate, Indicatori de calitate, Indicatori de rentabilitate, Indicatori de
competitivitate, Indicatori de valoare adaugata.

Rămâne să stabilim împreună care sunt cei care vă aduc cea mai mare relevanță pentru afacerea dumneavoastră.

Adaugă Comentariu